DESPRE TARAFUL SILVIAN VOICU
Taraful Silvian Voicu este o formatie de profesionisti cu mare talent, traditie si prestigiu in România. Cei trei Voicu: Silvian, Cornel & Geanina Pandelescu Voicu sunt instrumentisti exceptionali care duc mai departe, cu mandrie, stilul si inzestrarile consacrate a doua familii artistice, Voicu si Pandelescu, renumite in muzica clasica si cea veche, lautareasca.
Silvian Voicu este un muzician de mare talent si unul dintre cei mai buni clarinetisti din Romania. Provine dintr-o familie de artisti renumiti pentru inzestrarile si traditia muzicala de peste 150 de ani. Silvian deprinde primele notiuni de la tatal sau, Cornel Voicu si la 7 ani incepe studiile de pian si clarinet la Liceul “Dinu Lipatti”. Silvian Voicu este absolvent al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti si un nume cunoscut pentru colaborarile de succes cu mari solisti romani din toate genurile muzicale si in cele mai diverse tipuri de evenimente. A debutat in orchestra “Ciobanasul”, a colaborat cu ansamblul de profesionisti “Doina Bucurestiului” si, de-a lungul timpului, a sustinut nenumarate spectacole de gen, nationale si internationale. In 2013, isi infiinteaza propriul taraf care devine, sub conducerea sa, una dintre cele mai bune si indragite orchestre din Romania.
Geanina Voicu Pandelescu este naista tarafului si renumita pentru virtuozitatea sa instrumentala. A debutat la 16 ani cu un CD de mare succes si s-a format in preajma celebrului maestru Gh.Zamfir, in orchestra caruia activa tatal Geaninei, cunoscutul timbalist, Costel Pandelescu. Deprinde primele notiuni muzicale de la acesta si de la bunicul sau, renumitul acordeonist, Vasile Pandelescu. La 7 ani, isi incepe studiile de pian si nai la Liceul „Dinu Lipatti” si participa la numeroase festivaluri de gen – printre care si „Fanica Luca” – unde obtine numeroase premii intai. Este absolventa a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti si pana in prezent, a sustinut concerte si spectacole pe cele mai importante scene din Romania si din strainatate. In 2003, a fost invitata la „Cerbul de Aur”, alaturi de orchestra „Lautarii din Chisinau”.
Cornel Voicu provine dintr-o familie cu o traditie artistica impresionanta. Tatal sau, Costel, a fost un mare timbalist si a facut parte din celebra familie Visan, reprezentata in muzica de gen de Niculae Visan, Marian Visan, George Visan si Marin Arghir. Si-a inceput studiile sub indrumarea tatalui sau si a cunoscutului profesor Vasile Boboaca, un mare violonist si un adevarat mentor. Debuteaza la 12 ani in ansamblul de profesionisti “Dunarea Calarasi” si sustine spectacole in Cehia, Olanda si Ungaria. Ulterior, este propulsat in Orchestra Radio Bucuresti si dupa cativa ani, formeaza impreuna cu tatal sau Orchestra “Semanatoarea” unde Cornel Voicu este dirijor, avand sub bagheta sa artisti de renume. Impreuna cu acestia a sustinut numeroase spectacole in Franta, Germania, Turcia si Spania. A facut parte din Orchestra Nationala “Gh.Zamfir” si, in prezent, este violonistul Tarafului Silvian Voicu, in care duce cu mandrie mai departe alaturi de fiul sau, traditia straveche si minunata a muzicii lautaresti.